Immunsystemet består af mange enzymer, proteiner og signalstoffer. Galectin 3 er et af systemets reaktive proteinstoffer og det har en igangsættende effekt på immunsystemets proces.
Problemet er, at proteinet med denne reaktive evne kan fortsætte med at reagere i kroppen, selv om immunsystemet har udført sit arbejde. Det bevirker, at Galectin 3 fra at være en hjælp i en naturlig proces skaber ravage og ubalance, hvis det fortsætter med at være reaktivt. Denne fortsatte reaktivitet udvikler inflammationsprocesser i kroppen, som herved oplever en uhensigtsmæssig proteinstorm, der kan udvikle sygdomsprocesser.
Citrus Pektin kan sikre balancen i vort immunsystem, så det arbejder hensigtsmæssigt og du finder stoffet i dit eget køkken!
Vi bruger almindeligvis saften fra citronen til vores mad, eller vi skræller det gule velsmagende skind af. Men der er noget, som vi overser og sjældent bruger og det er det hvide lag under skindet, som beskytter frugten.
Dette hvide lag er fyldt med citrus pectin og når du tygger det grundigt frigør du stoffet, som meget hurtigt optages i kroppen.
Ex. kan Galectin 3 aktivere en hvilende allergi, hvilket jeg har prøvet flere gange. Når allergien har sat ind har jeg brugt mellem 1/3 og 1/2 citrons hvide lag, selvfølgelig fra en økologisk citron. Jeg tygger laget grundigt bid for bid og bliver ved, indtil det giver effekt.
På Galectin 3 proteinets overflade sidder receptorer, som er dets aktiver. Citrus Pectin har den evne, at det binder sig til disse receptorer og standser derved proteinets proces. Helt simpelt og overraskende enkelt.
Først tænkte jeg, at det er vist for godt, til at være sandt. Men efter at have prøvet citrus pectin under en allergisk reaktion med hoved- og mavepine, ledsmerter og feber og en anden gang ved tømmermænd har jeg måttet sande, at jeg har lært et fantastisk middel at kende:)
Isaac Eliaz er en alsidig forsker og sundhedsformidler. Han har brugt 30 år på at undersøge Galectin 3 proteinet, som han kalder "the survival paradox" og "cacth 22" - nogle stærke udtryk som matcher proteinets virkningsmekanismer.
På baggrund af denne forskning har han udviklet modified Citrus Pectin, et koncentreret og modificeret produkt fra citronens hvide lag, og som effektivt bremser Galectin 3 ved at blokere proteinets receptorer.
For mere viden herom kan du tjekke Isaac Eliaz hjemmeside. Der er meget godt at læse, god fornøjelse!