Nyhedsbrev 25.11.22

Vidste du at .. nyhedsbrev 25.11.22

Det er snart jul og det betyder fest, hygge og dejlige gaver:)

Derfor har Folkersund et særtilbud til dit ydre og dit velbefindende, som gælder i hele adventsperioden. Du kan se nærmere i min webshop!


Jeg har noget andet på hjerte til dit velbefindende, som jeg finder væsentligt at trække frem nu; netop fordi vi er så gode til at hygge og der almindeligvis hører mad og drikke til!

Vi nyder julens fristelser vel vidende, at der ofte hører hovedpine eller andre gener til efterfølgende. Men der er ikke mange som ved, at kroppen har et særligt protein, som ikke kun styrker vort immunsystem, men faktisk kan være årsag til det kaos af gener ...

... der er flere årsager til, at julens fristelser kan blive en hård omgang for kroppen og en af disse grunde er et reaktivt protein, som hedder Galectin 3. Det er vigtigt for kroppens immunsystem, men det kan opføres sig lige modsat - som et slags Jekyll / Hyde protein kan man godt sige!


Først vil jeg lige fastslå, at det selvfølgelig er vigtigt at handle med måde - også i juletiden. Overspisning og meget alkohol er uholdbart for kroppens system, for vægten og for dit velbefindende. Det er samtidig et faktum, at vi indtager en del kunstige stoffer generelt og i særdeleshed i juletiden, som kroppen ikke kan anvende og derfor reagerer den i selvbeskyttelse. Det er her Galectin 3 kommer ind i billedet. Det har en vigtig alertfunktion i kroppen, for at understøtte immunsystemet. Problemet er, at galectin 3 også har tendens til at overreagere og det skaber uhensigtsmæssige reaktioner i kroppen og nogle af disse reaktioner mærker vi som ubehag eller ligefrem som en sygdomsreaktion. 


Der er heldigvis hjælp at hente, når vi mærker denne proteinstorm i kroppen og det er med Citrus Pectin.

På proteinets overflade sidder receptorer, som er dets aktiver og citrus pectin binder sig til disse receptorer og standser dermed proteinets proces. Helt simpelt og overraskende nemt.

Først tænkte jeg, at det er vist for godt, til at være sandt. Men efter at have prøvet citrus pectin under en allergisk reaktion med hoved- og mavepine, ledsmerter og feber og en anden gang ved tømmermænd har jeg måttet sande, at jeg har lært et fantastisk middel at kende:) Det er naturligvis vigtigt at bremse processen, som jeg kalder en forgiftning i kroppen, så hurtigt, man kan, for at proteinet ikke får for godt fat.


Hvis du søger på nettet kan du finde et utal af områder, hvor citrus pectin har en effekt og hvis du søger efter Isaac Eliaz, som har udviklet modified citrus pectin, der er et kosttilskud, møder du en forsker, som har brugt 30 år på at undersøge galectin 3. Han forklarer på et videnskabeligt grundlag, hvad Galectin 3 forårsager i kroppen og hvorledes man kan bremse det. Han kalder proteinet for "the survival paradox" og "cacth 22" - nogle stærke udtryk for noget meget specielt.


Det bedste er, at du kan finde citrus pectin i dit eget køkken.


Citronen bruger vi almindeligvis saften fra eller vi skræller det gule velsmagende skind til maden. Men der er noget, vi altid har overset og det er det hvide lag under skindet, som beskytter frugten.

Dette hvide lag er fyldt med citrus pectin og når du tygger det grundigt frigør du stoffet, som meget hurtigt optages i kroppen. 

Jeg har brugt mellem 1/3 og 1/2 citrons hvide lag, selvfølgelig fra en økologisk citron, de gange jeg har haft gener. Jeg tygger det grundigt bid for bid indtil det giver effekt.


Prøv det, hvis du af og til oplever en pludselig allergisk reaktion eller du har tømmermænd og skriv gerne til mig på duf@folkersund.dk, om det giver dig lindring.


God fornøjelse!